• Skrášlili sme si školu

            Na podlahu školských chodieb i na fasádu budovy školy nám pribudli nové krásne doplnky - nálepky v podobe mapy ročných období a skákacia raketa či informačná tabuľka s logom našej školy pri vstupe do budovy. Príďte sa k nám pozrieť, pozývame vás.

        • Deň matiek v základnej škole
          • Deň matiek v základnej škole

            Zaváhal ten, kto k nám dnes popoludní neprišiel! V základnej škole sme totiž oslavovali Deň matiek. A bolo to skutočne pestré popoludnie. Okrem spoločných športových aktivít mali žiaci, spolu so svojimi mamičkami, možnosť skrášliť si vzhľad, oddýchnuť si pri masáži či pochutiť si na spoločne pripravených fantastických palacinkách. Veríme, že si to všetci poriadne užili a tešíme sa nabudúce.

            Všetkým mamičkám a starým mamám prajeme, k ich sviatku, všetko najlepšie!

          • Deň s Červeným krížom

            Viete, ako správne poskytnúť prvú pomoc a ako reagovať v niektorých situáciách ohrozenia života? Odpovede, spolu s praktickými ukážkami sme sa dozvedeli v rámci návštevy Červeného kríža z Popradu v našej škole. Deti materskej a žiaci základnej školy si mali dnes možnosť vyskúšať napr. masáž srdca či oboznámiť sa s technikami pomoci osobe, ktorá sa dusí. Ovládať základy prvej pomoci môže byť pri záchrane života tou najdôležitejšou skúsenosťou.

          • Zápis detí do materskej školy

            Milí rodičia,

            v dňoch 6. mája a 7. mája 2024 v čase od 12,00 hod. do 15,00 hod sa v priestoroch materskej školy uskutoční zápis detí na predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2024/2025.

            USMERNENIE RIADITEĽA ŠKOLY K ZÁPISU DETÍ NA PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE nájdete TU.

            V zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) sa na predprimárne vzdelávanie prednostne prijímajú:

            • deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, t. j. deti, ktoré do 31. 08. 2024 (vrátane) dosiahnú päť rokov veku,
            • deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t. j. deti ktoré dovŕšia štyri roky veku do 31. 08. 2024 (vrátane),
            • deti, ktoré k 31. 08. 2024 (vrátane) dovŕšili šiesty rok veku a ktorým bolo rozhodnutím riaditeľa školy povolené pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania.

            Pri zápise zákonný zástupca dieťaťa predkladá:

            1. písomnú žiadosť zákonného zástupcu o prijatie dieťaťa do MŠ (vyžadujú sa podpisy oboch zákonných zástupcov dieťaťa). Žiadosť si môžete stiahnuť TU;
            2. potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast s údajom o povinnom očkovaní (druhá strana žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie 2024-2025);
            3. rodný list dieťaťa;
            4. preukaz poistenca dieťaťa;
            5. občiansky preukaz oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

            K žiadosti o prijatie dieťaťa do MŠ zákonní zástupcovia dieťaťa prikladajú aj ďalšie dokumenty, a to v prípade ak:

            • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa - čestné vyhlásenie zákonného zástupcu nájdete TU;
            • sa zákonní zástupcovia dohodnú, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi - písomný súhlas zákonných zástupcov nájdete TU.

            V prípade, že bude dieťa pokračovať v povinnom predprimárnom vzdelávaní (bude mať tzv. odklad), zákonný zástupca dieťaťa doloži: 

            • písomný súhlas - odporúčanie zariadenia poradenstva a prevencie pokračovať v povinnom predprimárnom vzdelávaní (ak ho má zákonný zástupca už k dispozícii),
            • písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast s pokračovaním plnenia povinného predprimárneho vzdelávania - tlačivo súhlasu nájdete TU,
            • informovaný súhlas zákonného zástupcu dieťaťa s pokračovaním povinného predprimárneho vzdelávania - tlačivo informovaného súhlasu nájdete TU.

            Dôležitá poznámka: V zmysle aktuálne platnej školskej legislatívy platí, že do materskej školy sa prijímajú deti spravidla od troch do šiestich rokov veku. Výnimočne možno do materskej školy prijať aj dieťa od dvoch rokov veku, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky.

          • Exkurzia do hasičskej stanice

            Povolanie hasiča je nepochybne jedno z tých, ktoré by si, najmä chlapci, chceli raz vyskúšať. Byť hasičom je však mimoriadne zodpovedná a nebezpečná úloha. 4. máj patrí každý rok k tým dňom, kedy si túto záslužnú prácu pripomíname. Pri tejto príležitosti sme navštívili miestnu hasičskú stanicu a oboznámili sa nielen s hasičskou technikou, ale i prácou dobrovoľného hasičského zboru v Lučivnej.

        • Hravé dopoludnie so Smeťozberom
          • Hravé dopoludnie so Smeťozberom

            Pri príležitosti Dňa Zeme, ktorý si každoročne pripomíname 22. apríla navštívili našu školu „lovci odpadu“ z občianskeho združenia Športuj srdcom zo Svitu, ktorí stoja za projektom Smeťozber. Deti materskej a žiaci základnej školy si mali možnosť vyskúšať triedenie odpadu a zistiť tak, aké dôležité je separovať a zbierať odpad, a tým zachovávať našu zem zdravú a čistú. Dostali sme aj krásne darčeky, za ktoré sme veľmi vďační.

            Ďakujeme za príjemné a podnetné dopoludnie a tešíme sa nabudúce!

            Viac fotiek nájdete v záložke Fotoalbum.

          • Deň Zeme

            Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Tento deň sa začal oslavovať od roku 1970. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytované Zemou. Už deti v materskej škole vedieme k uvedomovaniu si dôležitosti chrany životného prostredia a nevyhnutnosti chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi.

          • Povedzte nám o kyberšikane

            Možno sa to už stalo aj vám alebo niekomu vo vašom okolí, možno ste o tom počuli ... Kyberšikana je forma šikanovania, pri ktorej sa používajú technológie, ako je počítač, internet, mobilný telefón a je jedným z najčastejších negatívnych javov na internete.

            Vďaka projektu Dosť bolo kyberšikany je, od 17. 4. 2024, deťom a žiakom našej školy k dispozícii schránka pre podnety v oblasti kyberšikanovania. Umiestnená je napravo od vstupných dverí do budovy školy.

            Nezakrývajte oči pred kyberšikanou, hovorte o nej, buďte aktívni a nápomocní. V prípade, ak sa stanete obeťou alebo svedkom kyberšikany, neostaňte ticho.

          • Svetový deň zdravia

            Ako sa staráte o svoje zdravie? Aj túto otázku nám, pri príležitosti Svetového dňa zdravia, ktorý si každoročne pripomíname 7. apríla, položili pracovníčky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade, ktoré navštívili našu školu. Pre žiakov základnej školy si pripravili zaujímavú prezentáciu, a tiež interaktívnu hru o ľudskom srdci a jeho namáhavej práci, o zdravom stravovaní a rizikách, ktoré môžu naše zdravie ohroziť.

          • 2. apríl - Medzinárodný deň detskej knihy

            Medzinárodný deň detskej knihy bol vyhlásený v roku 1967 Medzinárodným výborom pre detskú knihu. Tento deň bol stanovený na počesť narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena v roku 1805. Účelom je podpora vydávania hodnotných kníh pre deti na celom svete a ich sprístupňovanie. Cieľom je podnietiť lásku detí ku knihám, lásku k slovu, čítaniu, materinskému jazyku, literatúre, aby sa kniha stala ich každodennou súčasťou života. Tento deň sme si v našej MŠ pripomenuli návštevou knižnice.

          • Svetový deň vody

            22. marca sme si v materskej škole pripomenuli Svetový deň vody.  Voda je vzácna tekutina a je neodmysliteľnou súčasťou našich každodenných činnosti. Používame ju pri umývaní, varení či praní. Pitie čistej vody je pre ľudský organizmus najzdravšie. V tento deň sa deti zapájali do plnenia aktivít smerovaných k uvedomeniu si významu vody v našom živote. Zaujal ich príbeh o putovaní dažďovej kvapky ako aj aktivity zamerané na vytváranie pozitívneho vzťahu k vode a k nutnosti chrániť a šetriť vodou.   

          • Mám básničku na jazýčku

            Jeden marcový deň v našej materskej škole sa niesol v duchu poézie. Deti sa už od rána nevedeli dočkať, kedy budú môcť svojim kamarátom zarecistovať básničku, ktorú sa naučili doma pod vedením svijich rodičov. Za ich snahu a výborný výkon čakala každého malá odmena.

          • Projektový deň

            Dňa 22. marca sme zažili netradičné školské dopoludnie. A nebolo to vôbec o bežnom vyučovacom dni. Ako súčasť realizácie rozvojového projektu Podpora etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách nás navštívil Inštitút mediálnej gramotnosti z Košíc, ktorý pre žiakov základnej školy pripravil interaktívny workshop plný aktivít, zameraných na hodnotové vzdelávanie, kritické myslenie a informačnú gramotnosť. Vyskúšali sme si, aké je to byť redaktorom či moderátorom, ako pracovať s informáciami a ako prostredníctvom nich spoznávať seba i iných. Napokon, posúďte sami ...

        • Zápis detí do 1. ročníka základnej školy
          • Zápis detí do 1. ročníka základnej školy

            Vážení rodičia budúcich prvákov,

            blížia sa termíny zápisu detí do 1. ročníka základnej školy a Vy možno uvažujete nad výberom školy pre Vaše dieťa. Pridajte sa k nám! Ponúkame Vám modernú, tvorivú a otvorenú školu s individuálnym a priateľským prístupom k žiakom i rodičom. Radi sa s Vami stretneme na zápise detí do 1. ročníka, ktorý sa uskutoční v dňoch 10. a 11. apríla 2024 v čase od 13.00 do 16.00 v priestoroch našej školy.

            Príďte aj s Vašim budúcim prváčikom. Ste srdečne vítaní! Zápis dieťaťa do 1. ročníka môžete urobiť aj formou vyplnenia elektronickej prihlášky.

            Viac informácií nájdete v pozvánke. Vaše otázky Vám radi zodpovieme formou osobnej alebo elektronickej komunikácie. Tešíme sa na Vás a Vašich prváčikov!

            *****************************************

            USMERNENIE RIADITEĽA ŠKOLY k zápisu detí do 1. ročníka základnej školy nájdete TU.

            Povinné prílohy k elektronickej prihláške na stiahnutie:

            • Vyhlásenie o pravdivosti údajov - Príloha č. 3 - TU.

            V zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školského zákona) sa vyžaduje na prihláške podpis oboch zákonných zástupcov ak:

            1. zákonný zástupca nie je v kontakte s druhým zákonným zástupcom dieťaťa, vypíše čestné vyhlásenie zákonného zástupcu - Príloha č. 1 - TU.
            2. zákonní zástupcovia sa dohodli, že všetky písomnosti týkajúce sa prijímania dieťaťa na základné vzdelávanie bude podpisovať len jeden, vypíšu písomné vyhlásenie zákonných zástupcov - Príloha č. 2TU.

            Splnomocnenie zákonného zástupcu k zápisu dieťaťa do 1. ročníka na školský rok 2024/2025 nájdete TU.

            Ďalšie dokumenty k zápisu dieťaťa do 1. ročníka základnej školy v školskom roku 2024/2025 na stiahnutie:

            • Žiadosť zákonných zástupcov o zápis dieťaťa do 1. ročníka základnej školy - TU.
            • Dotazník k zápisu dieťaťa do 1. ročníka základnej školy na školský rok 2024/2025 - TU.
            • Zápisný lístok žiaka do ŠKD v školskom roku 2024/2025 - TU.
            • Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu žiaka - TU.
            • Prihláška na náboženskú/etickú výchovu v školskom roku 2024/2025 - TU.
            • Žiadosť o povolenie štúdia v zahraničí v školskom roku 2024/2025 - TU.
            • Žiadosť o predčasné zaškolenie dieťaťa do 1. ročníka základnej školy v školskom roku 2024/2025 - TU.
            • Súhlas zákonných zástupcov dieťaťa so spracovaním osobných údajov - TU.

            Informácia pre rodičov/zákonných zástupcov dieťaťa k školskej zrelosti - TU.

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • Riaditeľ školy: PhDr. PaedDr. Michal Pankevič, PhD., BBA, MBA mobil: 0911 830 172 e-mail: riaditel@zslucivna.sk Ekonómka / školská jedáleň: Bc. Daniela Fendeková mobil: 0948 767 258 e-mail: ekonom@zslucivna.sk Materská škola: Mgr. Lucia Horká mobil: 0947 968 014 e-mail: zastupca@zslucivna.sk
      • Školská 75/7, 059 31 Lučivna Slovakia
      • 37876473
      • 2021668506
    • Prihlásenie